WCAG/webtilgængelighed: Kan alle mennesker anvende jeres hjemmeside? 

- og er det overhovedet et lovkrav? 


Svaret er både: ”Ja” og ”Nej”

Inden år 2025 skal webtilgængelighedsloven/WCAG også gælde for udvalgte produkter og tjenesters hjemmesider og mobilapplikationer. (Lige nu gælder loven kun for myndigheder og offentligretlige organer).

WCAG gør det nemmere for personer med funktionsnedsættelser at aflæse og navigere rundt på din hjemmeside.

Webtilgængelighedsloven dikterer, at brugere med funktionsnedsættelser eller handicap skal kunne anvende en hjemmeside eller mobilapplikation uden hjælp. 

Det kan betyde, at jeres virksomheds hjemmeside og evt. apps, skal foretage 4 nedenstående tilpasninger, så brugere med funktionsnedsættelse kan anvende jeres platforme ved egen hjælp.

4 tilpasninger til WCAG / webtilgængelighed 

  1. Permanent funktionsnedsættelse - Fx. kan en blind person have brug for at få læst jeres indhold op. En døv person kan have brug for undertekster. 
  2. Midlertidig funktionsnedsættelse- Fx. kan en person med stress have brug for at kunne skjule eller stoppe indhold der bevæger sig, blinker eller andet.
  3. Situationsbestemt funktionsnedsættelse - Fx. kan en person med en anden accent have behov for undertekster. 
  4. Aldersbetinget funktionsnedsættelse - Fx. kan en person med nedsatte motoriske evner, have behov for at kunne justere på hastigheder og andet for at kunne forstå indholdet. 

 

Uanset om det bliver et lovkrav for dig og din virksomhed eller ikke, hvorfor ikke bare opdatere?

Når din hjemmeside eller app tilpasser sig vores samfund, er din virksomhed med til at give alle brugere med funktionsnedsættelser mulighed for at deltage i vores samfundsliv på lige fod med andre. 

Ring gerne til os, for at høre om jeres virksomhed bliver omfattet af lovgivningen. I må også meget gerne kontakte os, hvis I ønsker at optimere brugervenligheden for personer med funktionsnedsættelser.  

Louise og Bo sidder klar til at hjælpe jer med at give jer svaret og evt. hjælpe jer videre. 

Ring til os på 70 27 90 03.

Du kan se mere på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside: https://www.sik.dk/erhverv/produkter/generel-produktsikkerhed/love-og-regler/der-kommer-nye-krav-om-tilgaengelighed-produkter-og-tjenester

Se Digitaligseringstyrelsens beskrivelse af webtilgængelighed her: https://digst.dk/digital-service/webtilgaengelighed/   

 

 

HVORDAN KAN VI
HJÆLPE DIG?

Kontakt webudvikler Bo, hvis du har spørgsmål til WCAG/webtilgængelighed

 

Bo
BO JACOBSEN

Mail: bj@synergi1.dk
Tlf.: 70 27 90 03