HTTPS


Indsamler du data fra dine besøgende på din hjemmeside? Og vil du fjerne sikkerhedsadvarslen ’IKKE SIKKER’ ved din hjemmesides URL-adresse?


Så lad os hjælpe dig med at beskytte din hjemmeside med HTTPS, der gennem et SSL- certifikat gør dit website mere attraktiv for Google - og ikke mindst dine besøgende.

HVAD ER HTTP OG HTTPS?

Som en del af en langsigtet plan, er Chrome fra oktober 2017 begyndt at markere alle sider, der leveres via http, som ”IKKE SIKKER”. I første omgang har de meldt ud, at fokus vil være på websites med formularer og/eller login-funktioner på siden. Chrome-brugere af jeres website, vil derfor fremover blive gjort opmærksom på, at de befinder sig på en ”IKKE SIKKER” side, hvis I benytter HTTP.


Hvad betyder det konkret?

Det betyder helt konkret, at Chrome (version 62) vil begynde at vise sikkerhedsadvarslen ”IKKE SIKKER” til brugere af jeres website, når de søger eller benytter siden. Chrome-brugere vil også modtage advarslen ”IKKE SIKKER”, når de indtaster tekst i jeres formularer, eller de indtaster jeres webadresse i adressefeltet i browseren.

Uheldigvis har det også den udfordring, at Google markerer http-sider ”IKKE SIKKER” ved Google-søgninger. Samtidig rangerer Google ”IKKE SIKKER”-websites lavere - hvorfor I muligvis også vil opleve en lavere placering her. Google-søgningens markering og Googles rangering gælder i alle browsere, så derfor også i Safari, FireFox, Edge og Internet Explorer.


Hvad er HTTP?

HTTP står for HyperText Transfer Protocol, der er en tilstandsløs protokol, fordi hver kommando udføres uafhængigt af hinanden. Derfor er det oftest nødvendigt, at bruge Cookies og ActiveX, Java eller JavaScript for at udarbejde en hjemmeside interaktiv.

Kommunikationen mellem serveren og browseren er ikke krypteret. Det betyder, at hvis du indtaster dit navn i et input-felt - det kunne være igennem en kontaktformular - så vil dit navn blive sendt i det man kalder 'plain'-tekst. Og det vil kunne opfanges direkte af en ”hacker”.


Hvad er HTTPS?

HTTPS står for HyperText Transfer Protocol Secure. Det er den sikre version af HTTP. Kommunikationen mellem server og browser krypteres af Transport Layer Security (TLS) eller dens forgænger Secure Socket Layer (SSL). Det betyder, at hvis du igen indtaster dit navn i en formular, så vil dit navn blive sendt krypteret. En ”hacker” vil stadig kunne opfange krypteringen, men personen vil ikke kunne se hvad der står, før beskeden er blevet dekrypteret.


Hvornår skal jeg vælge HTTPS?
  • Hvis du har en shop.
  • Hvis du har en kontaktformular.
  • Hvis der er personfølsomme data på sitet.
  • Hvis du vil rangere højere på Google.
  • Hvis du vil have vist din side som sikker i Google Chrome.
  • Hvis du anvender Google Shopping.

Kontakt os

Har jeres hjemmeside brug for et SSL-certifikat, som kan beskytte jeres datatrafik, og dermed få fjernet de sikkerhedsadvarsler, som kunderne vil opleve?

Så kontakt os og hør mere.

HVORDAN KAN VI
HJÆLPE DIG?

Kontakt webudvikler Bo, hvis du har spørgsmål til HTTPS.

Bo er Umbraco Master, og til dagligt forvandler han tunge koder til brugervenlige og flotte hjemmesider – enten ud fra en skabelon eller skræddersyet til dine behov.

 

Bo
BO JACOBSEN

Mail: bj@synergi1.dk
Tlf.: 20 83 60 63